Makaronai mūsų namuose yra viena mėgstamiausių vakarienių. Dalinuosi mūsų mėgstamiausiais nesudėtingais makaronų receptais 😊
CARBONARA
(mūsų per metus nugludintas sugalvotas receptas)
2 sočioms porcijoms reikės:
• 200ml riebios grietinėlės
• Sultinio kubelio
• 250g mėgstamų makaronų (originaliai – spagečių)
• 2 kiaušinio trynių
• Šoninės (kiekis – pagal skonį. Mes dedam apie 150g)
• 1 svogūniuko
• Tarkuoto sūrio
• Pipirų
• Smulkintų petražolių (nebūtina)
Užverdame puode vandenį makaronams, įmetam ten sultinio kubelį. Dedam virti makaronus pagal instrukciją. Kitoje keptuvėje pakepiname svogūnus ir šoninę. Pilame grietinėlę, palaukiame kol užkaista (bet neleidžiame užvirti), tada sumažiname ugnį iki truputį mažiau nei vidutinė. Įpilame samtelį sultinio iš puodo kuriame verda makaronai. Pagardiname smulkintais pipirais, įdedame gerą žiupsnį (ar net saują – pagal skonį) tarkuoto sūrio, išmaišome. Likus maždaug minutei iki išverdant makaronams į padažą įmušame du trynius ir gerai gerai juos išmaišome. Išvirusius makaronus sudedame į padažą ir serviruojant pagražiname smulkintom petražolėm bei tarkuotu sūriu 🍝
Ps – druskos nededu, nes jos yra šoninėje ir sultinio kubelyje. Bet priklausomai nuo to kokią šoninę ir sultinį naudojate, gali pritrūkti!
Vegetariški makaronai su špinatais ir pomidoriukais
(Receptas iš Kitchen Stories: https://www.kitchenstories.com/en/recipes/one-pot-pasta)
2 sočioms porcijoms reikės:
• 250g spagečių
• 200g špinatų
• 200g vyšninių pomidoriukų
• 800ml daržovių sultinio
• 1 svogūnas
• 1 skiltelė česnako
• Čiobrelių
• Baziliko
• Tarkuoto sūrio
• Druskos ir pipirų
Susmulkiname svogūną ir česnaką, juos pakepiname didelėje gilioje keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Tuomet į keptuvės vidurį sudedame spagečius, iš šono – per pusę perpjautus pomidoriukus, o iš kito šono – špinatus. Užpilame viską sultiniu, apibarstome čiobreliais ir baziliku. Viriname apie 10-12min karts nuo karto pamaišydami. Makaronai turėtų sugerti skystį ir išvirti. Pagardiname druska ir pipiriukais, serviruojame apibarstytus tarkuotu sūriu.
Makaronai su krevetėmis ir kokosų pienu
(Recepto išmokau iš giminaitės)
2 sočioms porcijoms reikės:
• 200ml kokosų kremo (man kokosų kremas patinka labiau nei kokosų pienas, nes jis tirštesnis)
• Skardinės (400g) konservuotų pomidorų gabaliukų, be skysčio
• 250g mėgstamų makaronų
• Tigrinių krevečių (aš naudoju šaldytas nevirtas. Kiekis – kiek negaila!)
• 1 svogūniuko
• Skiltelė česnako
• Tarkuoto sūrio
• Pipirų ir druskytės
• Aštrių prieskonių, jei mėgstate aštriau 🙂
Dedame virti makaronus pagal instrukciją. Kitoje keptuvėje šaukšte alyvuogių aliejaus pakepiname susmulkintą svogūniuką ir česnaką. Tada į keptuvę dedame kambario temperatūroje atšildytas krevetes, pakepame po ~1min iš abiejų pusių, užpilame kokosų kremu ir konservuotais pomidorais. Išmaišome, pagardiname druska ir pipirais, leidžiame užvirti. Jei padažas per skystas – pagariname kol truputį nugaruos ir sutirštės (aš dažniausiai apie 5min palaikau). Galime padažą paskaninti bazilikais, raudonėliais, aštriais prieskoniais, tarkuotu sūriu. Tuomet į padažą sudedame virtus makaronus, išmaišome, serviruojame su tarkuotu sūriu!
Moliūginė Carbonara
Neseniai atrastas labai skanus makaronų receptas, ypač gerai derantis rudeniniam moliūgų sezonui! Neperrašinėsiu, tik įkeliu savo foto, o receptas štai čia https://nidosreceptai.lt/pasta-su-kreminiu-moliugu-padazu/

Makaronai su burokėliais ir ožkos sūriu
Šefo D. Praspaliausko receptas (iš knygos, tad perrašau savais žodžiais, įkeliu savo foto)
• 200g Macaroni makaronų
• 1 mažas svogūnas (supjaustytas kubeliais)
• 1 saliero lazdelė (supjaustyta kubeliais; nemėgstat saliero? Įdėkit vis tiek, pažadu – nesijaus!!!)
• 2 susmulkintos skiltelės česnako
• 200g virtų burokėlių
• 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
• 1 šaukštelis kumino
• 1 šaukštas balzaminio acto
• 200ml daržovių sultinio
• Druskos ir pipirų
• Alyvuogių aliejaus kepti
• 50g smulkinto ožkų sūrio garnyrui
• 30g skrudintų kedro riešutų garnyrui (nebūtina)
Keptuvėje pakepiname svogūną ir salierą kol suminkštėja. Suberiame česnaką, pakepame dar 1min. Sudedame virtus burokėlius, čiobrelius, kuminą, balzaminį actą. Maišydami troškiname apie 1min. Įpilame daržovių sultinį, troškiname ant mažesnės ugnies 10min. Puode išverdame makaronus. Daržovėms iškepus sudedame visą padažą į trintuvą ir susmulkiname iki glotnaus mišinio. Paragaujame, jei norisi, dedame druskos ir pipirų. Sumaišome makaronus su padažu, serviruojame pagardindami ožkos sūriu ir kedro riešutais.

Skanaus! ❤️
Įrašo “Mūsų TOP 5 lengvi makaronų receptai ” komentarų : 1
O siaubeli kaip dabar užsimaniau valgyti! 🙈atrodo labai skaniai! Ypač tas su šonine.. 🤤