Emocinis valgymas

Tęsiu savo gyvavimą be saldumynų. Gavau klausimą “tai jau visai angliavandenių nevartoji?”. Haha, tikrai vartoju. Tik bandelių ir šokoladukų nebevalgau. Bet vis dar baisiai sunku. Dėl to pačio nusiraminimo, ypač kai esi žmogus, kuriam reikia 10h miego per parą, bet susirenki tik 6,5. Keista suvokti, kad kartais būna taip susisukusios smegenėlės, kad variantai du – saldainis arba apšauktas vaikas 😮‍💨😮‍💨😮‍💨 Tokiu atveju, matyt, geriausiai tiktų psichologas, bet baisiai nėra laiko. Pietauju 16-17 valandą skaudančiu pilvu, namuose chaosas, o mintyse sukasi nesibaigiantis to-do-list’as. Neišeina visko aprėpti – sveikos gyvensenos, miego, sporto, darbo, kokybiško dėmesio vaikui, vyrui ir sau. Šiandien buvo pirmas kartas kai pagalvojau, kad laukiu darželio. Visad kartojau, kad jo (darželio) bijau, kad nenoriu atsiskirti nuo Kamiliuko, bet kai užsimaniau vaiką išspirti lauk pro duris, pamaniau, kad gal darželyje jam būtų geriau. Po šito sakinio iškart graudinuosi. Jei reikėtų perskaityti garsiai – nulūžtų balselis. Reikalas toks, kad nedamiegojus neturiu rezervų būti kantri, o tada iki skausmo graužiu save, kad esu bloga mama. O nedamiegojau, nes vėlai nuėjau miegoti… Nes dirbau vakare ir nenorėjau miego. O taip nutiko todėl, kad snaudžiau per pietus ir nedirbau savo įprastu metu (vidury dienos). O taip nutiko, nes buvau nedamiegojus ir vakar. Yeee. Blemba, norisi saldainio. Pasiguodimui. Kad nesigraudinčiau, kad nepykčiau, kad nurimčiau.

Biški šūdas, galvojau čia priklausomybė nuo cukraus, o pasirodo čia emocinis valgymas. Bet taip nesinori lyst gilyn sau į vidurius ir kapstyt nuo ko čia, kodėl, iš kur, ir ką aš atsimenu, kai man buvo penkeri. Geriau valandą psichoanalizės mainau į valandą sporto. Padeda labiau. Tik efektas trumpalaikis.

Etapas irgi trumpalaikis, vadinasi jis “iltiniai dantukai”. Šiaip net sakyčiau lengvai tie dantukai dygsta, bet paskutinėmis naktimis karts nuo karto graudžiai paverkia sūnelis. Ir dienomis šiek tiek daugiau dėmesio prašosi. Praeis… Tik tada ima rodytis – na tai kodėl tokiu etapu negaliu sau leisti valgyti cukraus? Trupučiuką, gyvenimo pasilengvinimui. Ir sveikatos pasigadinimui. Užburtas minčių ratas. Noriu būti amžinai jauna, graži ir laiminga. Ir gera mama. O kas nenorėtų? 😊

Truputį pazirziau čia 🫣 Dabar Kamilis miega prisiglaudęs ir aš vėl visai nebenoriu, kad jis kada nors išeitų į darželį 💙 Tuoj jį vietoj saldainio suvalgysiu.

Praeitas įrašas:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.